Västerbottenin

 

 

 

 

 

 

Päätökseen: 1 tim och 20 min

Ainekset:

Murotaikina:

  • 150 gr voita
  • 4 kuppia jauhoja
  • 2ruokalusikallista kylmää vettä
  • 0,5 tsk salt

Täyte:

  • 1 liter färska kantareller
  • 2 keltainen Close
  • 4 munat
  • 1,5 dl créme fraiche eller gräddfil
  • 1,5 dl västerbottenost, riven
  • 1 dl hackad gräslök
  • pippuri

Tee tämä

  1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
  2. Forma den till en “klump” och ställ den svalt i 30-40 minuuttia.
  3. Värm ugnen till 200 astetta, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 minuuttia.
  4. Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
  5. Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt den stekta löken.
  6. Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
  7. Grädda i ugnen i 175 – 200 grader i 15 – 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
  8. Låt den vila en stund före servering.
  9. Garnera med nyhackad gräslök.

Nauti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista,,en,pakolliset kentät on merkitty,,en,Nimi,,en,Verkkosivusto,,en,Lähetä Kommentti,,en. Required fields are marked *