Hemmagjord färsk pasta

Här är det oftast bäst med ett mjöl som heter Durumuvete. Jag har prövat lite olika grundrecept men detta funkar bäst tycker jag. Tror bestämt att det är fr Leilas receptbank.

  • 5 dl durumvete
  • 4 ägg
  • Polentamjöl (till blecket så inte pastan fastnar)
  1. Lägg upp mjöl på ett bakbord och gör en grop i mitten och knäck äggen i gropen.
  2. Använd en gaffel till att vispa upp äggen i ”smeten”
  3. Vispa in mjölet i äggen med gaffelen, lite i taget.
  4. Kåda degen när den går ihoptills den är slet, len och elastisk i cirka 10 minuter
  5. Täck degen med plastfolie och låt den vila en halv timme i kylskåpet innan du kavlar ut den.
  6. Dela degen i 4 bitar och kavla ut en i taget. Täck de övriga med plastfilm och lägg tillbaka dem i kylen.
  7. Platta ut pastadegen med händerna och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar. Kavla ut degen genom maskinens alla nivåer fram till den tunnaste nivån. Koka sedan pastan al dente i höst 3 min i väldigt salt vatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *