Lasagne El Sunkan

Ingredienser för vuxna

1 kg köttfärs
Smör
1 burk krossade tomater
2-3 msk tomatpuré
1 flaska Chilesås
Duchessröra (lök, champinjoner, sidfläsk)
Lite balsamico
Lite rödvin…om det finns
Några pressade vitlöksklyftor
S+P
Oregano
Lasagneplattor
Bersamelsås ( smör, mjöl, 1,5 liter röd mjölk, s+p, lite, lite muskotnöt)
Riven västerbottenost

Ingredienser För barn:

Ta bort Duchessröran
Byt krossade tomater mot passerade
Ngn vitlöksklyfta till

Gör köttfärssåsen så här:

Köttfärssås görs med kärlek och känsla rakt igenom.

  • Stek fläsk, lök och champinjoner till en riktigt ”ful grå röra” och ställ åt sidan.
  • Stek köttfärsen i smör i en gjutjärnsgryta.
  • Applicera ner röran, krossade tomaterna, chilesåsen, vin, balsamico, s+p, oregano, vitlök, tomatpurén (helst lite rostad) i köttfärsen.
  • Fyll tomma krossade tomatburken med vatten och häll i såsen.
  • Låt koka på svag värme ca 45 min – 1 tim.

Bersamellsås:

  • Smält ca 100 gr smör.
  • I med vetemjöl och vispa tills det klumpar ihop sig
  • På med lite vätska och lös upp allting
  • Rör/vispa försiktigt under tiden resterande mjölk allt eftersom
  • Krydda
  • Småkoka i 10 min tills mjölsmaken gått ur.
Vidare med allt:
  • Sätt ugn på 225 gr
  • Varva köttfärssås, lasagneplattor, berchasås enligt anvisningar på paketet i en smord ugnsfast form
  • Kör tre lager, avsluta med ett lager berchasås, och toppa allt med den rivna osten
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min
  • Ta ut och låt vila i 15 min innan servering

Enjoy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *