Pommes de terre peines ou traitements cruels

INGREDIENSER

  • 1,5 KG POTATIS
  • 5 DL STANDARD MJÖLK
  • 5 DL GRÄDDE (ELLER MELLANGRÄDDE)
  • 1 ST PURJOLÖK
  • 3 TILL 4 VITLÖKSKLYFTOR
  • VÄSTERBOTTEN OST

Pour ce faire,:

  1. HYVLA POTATIS TUNT.
  2. FINSTRIMLA LÖK OCH KROSSA VITLÖKEN.
  3. FRÄS LÖK & VITLÖK I LITE MATOLJA.
  4. HÄLL I GRÄDDE OCH MJÖLK OCH LÅT MJÖLKBLANDNINGEN KOKA UPP.
  5. LÄGG I HYVLADE POTATISEN OCH SALTA OCH PEPPRA RIKLIGT.
  6. KOKA POTATISEN TILLS STÄRKELSEN HAR LÖST UT OCH BLANDNINGEN HAR BLIVIT TJOCK OCH KRÄMIG.
  7. HÄLL UPP I UGNFAST FORM OCH BAKA I UGN I 180 GR. C I CA 30-40 MINUTER.
  8. HYVLA PÅ LITE VÄSTERBOTTEN CA 15 MINUTERNA FÖR EXTRA SMARRIGHET.

 

OBS! NÄR DU SKALAR POTATISEN OCH HYVLAR DEN SKALL DU INTE LÄGGA DEN I BLÖT FÖR DÅ FÖRSVINNER ALL STÄRKELSE.

 

ENJOY !

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée,,en,les champs requis sont indiqués,,en,prénom,,en,Site Internet,,en,Poster un commentaire,,en. Required fields are marked *