Janssonin kiusaus

Ainekset:

  • Peruna, fast ca 1 kg
  • 2-3 burkar ansjovis
  • 3 -5 kuppi raskas kerma
  • 3 keltasipulia
  • Ejders orökta kaviar (OBS! inte Kalles kaviar), kuten 2 msk
  • 1-2 msk tomatpuré
  • korppujauho

Tee tämä:

  1. Börja med att skiva löken och stek den i smör i stekpannan utan att den får färg
  2. Låt löken svalna
  3. Smörj en eldfast form
  4. Skär potatis i ganska smala bitar, 3-4 mm, och lägg i formen som ett första lager. Du ska inte skölja potatisen få då försvinner stärkelsen.
  5. Tillsätt löken som ett andra lager över potatisen.
  6. Lägg ett lager ansjovis över löken (spara anjovisskyn).
  7. Ytterligare ett lager med potatis över löken.
  8. Avsluta med ett lager ansjovis i ett fint mönster över potatisen
  9. Blanda ansjovisspad med grädde, tomatpuré och kaviaren och häll övergratängen”.
  10. Strö över ströbröd över allting

Paista uunissa noin 45 min till 1 tim på 180 GR C.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista,,en,pakolliset kentät on merkitty,,en,Nimi,,en,Verkkosivusto,,en,Lähetä Kommentti,,en. Required fields are marked *