Knapriga krispiga potatis i ugn

INGREDIENSER

  • 1 ½ KG POTATIS
  • 6 PALSTERNACKOR
  • 6 MORÖTTER
  • 1 HEL VITLÖK
  • 3 KVISTAR FÄRSK ROSMARIN
  • FLINGSALT OCH NYMALEN SVARTPEPPAR
  • MATOLJA.

 GÖR SÅ HÄR:

  1. SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
  2. SKALA ROTSAKERNA OM DU VILL, DELA LÅNGA PÅ LÄNGDEN OCH POTATISEN I 4 DELAR.
  3. VITLÖKEN SKA EGENTLIGEN INTE SKALAS MEN DET GÅR ATT GÖRA SOM MAN VILL.
  4. LÄGG POTATIS OCH MORÖTTER I EN KASTRULL MED LÄTTSALTAT KOKANDE VATTEN.
  5. KOKA I 5 MINUTER OCH LÄGG SEN I PALSTERNACKAN, LÅT KOKA YTTERLIGARE 4 MIN.
  6. LÅT ALLT RINNA AV I ETT DURKSLAG TILLS ALL VÄTSKA ÅNGATS BORT.
  7. LÄGG PALSTERNACKA OCH MORÖTTERNA I EN OLJAD UGNSFORM TILLSAMMANS MED VITLÖKEN OCH ROSMARIN.
  8. FLUFFA TILL POTATISEN ORDENTLIGT I DURKSLAGET! (DÅ FÅR DE EN GOD KRISPIG YTA SEN).
  9. HÄLL POTATISEN I FORMEN OCH KRYDDA MED SALT OCH PEPPAR, RÖR RUNT VÄL SÅ ALLT TÄCKS AV OLJAN.
  10. SPRID UT I ETT LAGER SÅ DE INTE LIGGER OVANPÅ VARANDRA.
  11. STÄLL IN I UGNEN CA 1 TIMME ELLER TILLS DE SER KRISPIGA & FINA UT.

 

ENJOY !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *