Caesarsallad

4 portioner:

4 st kycklingfiléer eller laxfiléer (grillade)
3 skivor halvtort bröd (helst surdegsbröd)
2 msk neutral olja
1/2 vitlöksklyfta till skålen
2 små huvuden gemsallad eller romansallad
20 späda spenatblad
(extra om man vill: skivade rädisor, en rödlök strimlad, 1 ask ärtskott)

Dressing:
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger (kan man hoppa över om man vill)
4 st sardeller med lite spa
1/2 citrons saft (färsk nypressad)
1 pressad vitlöksklyfa
1 msk kapris med spad
1 dl majsolja eller rapsolja
1 1/2 dl gräddfil
1 dl riven parmesanost
Nymald svartpeppar

Krutonger:
Bröd i tärningar, stek frasiga i neutral olja, pressa vitlök över, ställ åt sidan.

Dressing:
Koka upp vatten i kastrull och koka äggen i två minuter. Ta upp och spola i kallt vatten….eller ta två äggulor utan att koka.
Blanda ägg, vinäger, citronsaft, senap, sardeller/worcestersås, salt. peppar och pressad vitlök. Blanda i mixer. Droppa sedan ner olja sakta under mixning.
Smaksätt med parmesanost, blanda igen. Rör sedan ner gräddfilen och sedan lite peppar.

Gnid in salladsskålen med vitlök, lägg i de brytna salladsbladen, (strö över skivade rädisor och ärtskott om man vill) därefter kycklingen. Garnera med krutonger, hyvlad parmesan och ringla över dressingen över allting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *