Caesarsallad

4 portioner:

4 st kycklingfiléer eller laxfiléer (grillade)
3 skivor halvtort bröd (helst surdegsbröd)
2 msk neutral olja
1/2 vitlöksklyfta till skålen
2 små huvuden gemsallad eller romansallad
20 späda spenatblad
(extra om man vill: skivade rädisor, en rödlök strimlad, 1 ask ärtskott)

Dressing:
2 yemas de huevo
1 msk dijonsenap
1 cucharada de vinagre de vino tinto (kan man hoppa över om man vill)
4 st sardeller med lite spa
1/2 citrons saft (färsk nypressad)
1 pressad vitlöksklyfa
1 msk kapris med spad
1 dl majsolja eller rapsolja
1 1/2 dl gräddfil
1 dl riven parmesanost
Nymald svartpeppar

Krutonger:
Bröd i tärningar, stek frasiga i neutral olja, pressa vitlök över, ställ åt sidan.

Dressing:
Koka upp vatten i kastrull och koka äggen i två minuter. Ta upp och spola i kallt vatten….eller ta två äggulor utan att koka.
Blanda ägg, vinäger, citronsaft, senap, sardeller/worcestersås, sal. peppar och pressad vitlök. Blanda i mixer. Droppa sedan ner olja sakta under mixning.
Smaksätt med parmesanost, blanda igen. Rör sedan ner gräddfilen och sedan lite peppar.

Gnid in salladsskålen med vitlök, lägg i de brytna salladsbladen, (strö över skivade rädisor och ärtskott om man vill) därefter kycklingen. Garnera med krutonger, hyvlad parmesan och ringla över dressingen över allting.

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada,,en,Los campos necesarios están marcados,,en,Nombre,,en,Sitio web,,en,publicar comentario,,en. Required fields are marked *