Ceasarsallad Old School

Ingredientes:

4 kycklingklubbor
1 Ciabata
3 kvistar rosmarin
Salt och peppar
Aceite de oliva
12 skivor Bacon eller Pancetta
1/2 Vitlöksklyfta
4 st Sardeller
Ca 75 gr Parmesanost
1 rågad msk Crème fraîche
Saften fr 1 Citron
Romansallad, 2-3 st salladshuvuden

Haga esto:
Precaliente el horno a 200 gr. Lägg kycklingklubborna i en ugnsform, lägg även i brödbitarna.
Krydda med rosmarin, salt och peppar och ringla över olivoljan. Blanda ingredienserna väl med dina händer och lägg klubborna överst och krutongerna underst, så att klubborna vilar på krutongerna. Sätt nu in formen i ugnen.

Efter ca 45 min bör kycklingen vara klar, ta ut formen lägg på bacon eller pancettan över kycklingen och krutongerna och ställ tillbaka formen i ugnen i ytterligare 15 a 20 minuter så att allting får en knaprig yta. Ta ut formen ur ugnen och ställ åt sidan så att kycklings hinner svalna lite. Alltså tid i unge totalt bör inte vara mer än 45 acta.

Stöt vitlöken och sardellerna med mortel till ett mos. Skrapa ned moset i en bunke och vispa samman med parmesan, créme fraishe, citronsaft, samt tre gånger så mycket olivolja som citronsaft. Salta och peppra dressingen efter smak.

Dra loss köttet från kycklingen och dela det i grova bitar tillsammans med krutongerna och pancettan/baconet.

Skölj salladsbladen, slunga dem torra och dela på dem. Riv dem i botar och blanda sedan med kyckling, krutonger, pancetta/bacon och den krämiga ostdoftande dressingen. Hyvla över lite permesan över allting.

20130816-185212.jpg

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada,,en,Los campos necesarios están marcados,,en,Nombre,,en,Sitio web,,en,publicar comentario,,en. Required fields are marked *