Béarnaise

 

Går inte att köpa kall i en affär. Den bygger på ägg och smör…och hör sen!. Den ska tillagas….inte köpas på en affär…kall…

 

INGREDIENSER

  • 6 st ägg
  • 500 g masła
  • 1 gałązka estragon lub estragon octu ( dostępne w puszkach
  • 8 st vitpepparkorn
  • 4 st schalottenlökar
  • 1 msk persilja, hackad
  • 0.5 dl vinäger
  • 1 szklanki wody

Gör så här:

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull.
  2. Pociągnij patelnię z płyty, men håll varmt.
  3. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans dragon, biały pieprz, Ocet i wodę.
  4. Koka ihop så det reduceras till ungefär hälften.
  5. Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.
  6. Zamieszać 6 żółtka i sos zgęstnieje śmignięcia aż.
  7. Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.
  8. Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra och ev lite lite citron på slutet.

Kolla in Morberg vispa en skön Bea!

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany,,en,wymagane pola są zaznaczone,,en,Nazwa,,en,Stronie internetowej,,en,Wyślij komentarz,,en. Required fields are marked *