Béarnaise

 

Går inte att köpa kall i en affär. Den bygger på ägg och smör…och hör sen!. Den ska tillagas….inte köpas på en affär…kall…

 

INGREDIENSER

  • 6 st ägg
  • 500 g smör
  • 1 kvist dragon eller dragon i vinäger ( finns på burk
  • 8 st vitpepparkorn
  • 4 st schalottenlökar
  • 1 msk persilja, hackad
  • 0.5 dl vinäger
  • 1 tasses d'eau

Pour ce faire,:

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull.
  2. Dra bort kastrullen från plattan, men håll varmt.
  3. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans dragon, vitpeppar, vinäger och vatten.
  4. Koka ihop så det reduceras till ungefär hälften.
  5. Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.
  6. Rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar.
  7. Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.
  8. Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra och ev lite lite citron på slutet.

Kolla in Morberg vispa en skön Bea!

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée,,en,les champs requis sont indiqués,,en,prénom,,en,Site Internet,,en,Poster un commentaire,,en. Required fields are marked *