Green pippurikastiketta

Härligt stark!

AINESOSAT

  • 4 kpl salottisipuli
  • 50 g voita
  • 0.5 dl grönpeppar i lag
  • 0.5 dl konjak
  • 3 dl kalvfond
  • 3 kuppi raskas kerma
  • Suola ja juuri jauhettu pippuri

Ugnsbakade tomathalvor

  • 2 st tomater
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 kruka persilja
  • 100 g voita, rumsvarmt
  • 0.5 dl korppujauhoja
  • Suola ja mustapippuri

Använder man hemlagad kalvfond som man gjort från grunden så går man efter receptet ovan gällande mängden kalvfond.

Använder du koncentrerad fond på flaska måste du minska mängden rejält och smaka dig fram – annars blir det för salt!

Tee tämä

Green pippurikastiketta

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Smält smöret i en kastrull, lägg i löken samt den avrunna grönpepparn och fräs i några minuter tills löken börjar bli genomskinlig.
  3. Häll i konjaken (snåla inte, men se upp med flammor – gör det inte under fläkten!) och fonden och låt koka ner till två tredjedelar.
  4. Tillsätt grädden och låt sedan såsen koka ner till önskad konsistens.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Rör eventuellt ner ett par extra droppar konjak när det är dags att servera.

Ugnsbakade tomathalvor

  1. Värm ugnen till 200 astetta.
  2. Dela tomaterna på mitten och lägg dem med snittytan upp i en ugnsform.
  3. Finhacka vitlök och persilja och blanda med smör, ströbröd, suolaa ja pippuria.
  4. Fördela kryddsmöret över tomathalvorna.
  5. Ugnsbaka dem tills de känns mjuka, 20–30 minuter.

ENJOY!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista,,en,pakolliset kentät on merkitty,,en,Nimi,,en,Verkkosivusto,,en,Lähetä Kommentti,,en. Required fields are marked *