Nobissås, For laks eller grillet kød

INGREDIENSER

  • 2 EGG
  • 5 DL MATOLJA
  • 2 MSK RØDVIN Eddike
  • 3 ST PRESSADE VITLÖKSKLYFTOR
  • GRÄSLÖK

SMAKSÄTT MED:

  • 2 1/2 TSK DIJONSENAP
  • 1/2 TSP SORT PEBER
  • 1 tsk salt

KOKA UPP VATTEN I EN KASTRULL.

LÄGG I ÄGGEN I DET KOKANDE VATTNET. KOKA EXAKT 3 REFERAT.

TA UR ÄGGEN OCH KÖR DOM LITE I MIXERN.

FYLL UPP MATOLJAN I EN TILLBRINGARE OCH 2 MSK VINÄGER I EN KOPP.

SILA OLJAN OCH VINÄGERN VÄXELVIS SAKTA I EN TUNN STRÅLE UNDER VISPNING (I MIXERN).

AVSLUTA MED ATT HACKA GRÄSLÖK OCH KÖR NED DET I MIXERN

TILLSÄTT SMAKSÄTTARNA I SÅSEN.

FÖRVARA I BURK MED TÄTSLUTANDE LOCK I KYLSKÅPET

SKALL ALLTSÅ ÄTAS KALL TILL LAX ELLER GRILLAT KÖTT.

NYD!

Efterlad et Svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort,,en,Krævede felter er markeret,,en,Navn,,en,E-mail,,en,Internet side,,en,Skriv kommentar,,en. Required fields are marked *