Nobissås, Pour le saumon ou la viande grillée

INGREDIENSER

  • 2 ÄGG
  • 5 DL MATOLJA
  • 2 MSK RÖDVINSVINÄGER
  • 3 ST PRESSADE VITLÖKSKLYFTOR
  • GRÄSLÖK

SMAKSÄTT MED:

  • 2 1/2 TSK DIJONSENAP
  • 1/2 TSK SVARTPEPPAR
  • 1 TSK SALT

KOKA UPP VATTEN I EN KASTRULL.

LÄGG I ÄGGEN I DET KOKANDE VATTNET. KOKA EXAKT 3 MINUTER.

TA UR ÄGGEN OCH KÖR DOM LITE I MIXERN.

FYLL UPP MATOLJAN I EN TILLBRINGARE OCH 2 MSK VINÄGER I EN KOPP.

SILA OLJAN OCH VINÄGERN VÄXELVIS SAKTA I EN TUNN STRÅLE UNDER VISPNING (I MIXERN).

AVSLUTA MED ATT HACKA GRÄSLÖK OCH KÖR NED DET I MIXERN

TILLSÄTT SMAKSÄTTARNA I SÅSEN.

FÖRVARA I BURK MED TÄTSLUTANDE LOCK I KYLSKÅPET

SKALL ALLTSÅ ÄTAS KALL TILL LAX ELLER GRILLAT KÖTT.

ENJOY!

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée,,en,les champs requis sont indiqués,,en,prénom,,en,Site Internet,,en,Poster un commentaire,,en. Required fields are marked *