ISAD sparris- ja peruna keitto Västerbotten juustoa sipsit

Ainekset:
150 gr mjölig King Edward potatis
6 kupillista vettä
1 dl torrt vitt vin
3 msk konc grönsaksfond
500 gr vit sparris
2 1/2 kuppi raskas kerma
Suolaa ja valkopippuria
Gräslök till garnering

Skala och skär potatisen i små bitar. Skala och skär bort “bryt”-delen på sparrisen. Skär kvarvarande sparris i bitar.

Koka potatis med vatten, vin och fond i ca 8 minuuttia. Tillsätt sparrisen och koka ytterligare i ca 5 minuuttia, tills sparrisen är mjuk.

Ta av från värmen och mixa slätt med stavmixer. Sila soppan genom minmaskig sil. Rör ned grädden. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Ställ soppan i kylen tills den är riktigt kall.

Tillsätt ev. lite kallt vatten vid servering om soppan känns tjock. Servera i snapsglas tillsammans med västerbottenchipsen. Garnera med gräslök.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista,,en,pakolliset kentät on merkitty,,en,Nimi,,en,Verkkosivusto,,en,Lähetä Kommentti,,en. Required fields are marked *