ISAD sparris- og potetsuppe med Västerbotten ost crisps

Ingredienser:
150 gr mjölig King Edward potatis
6 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
3 msk konc grönsaksfond
500 gr vit sparris
2 1/2 kopp kremfløte
Salt och vitpeppar
Gräslök till garnering

Skala och skär potatisen i små bitar. Skala och skär bort “bryt”-delen på sparrisen. Skär kvarvarande sparris i bitar.

Koka potatis med vatten, vin och fond i ca 8 minuter. Tillsätt sparrisen och koka ytterligare i ca 5 minuter, tills sparrisen är mjuk.

Ta av från värmen och mixa slätt med stavmixer. Sila soppan genom minmaskig sil. Rör ned grädden. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Ställ soppan i kylen tills den är riktigt kall.

Tillsätt ev. lite kallt vatten vid servering om soppan känns tjock. Servera i snapsglas tillsammans med västerbottenchipsen. Garnera med gräslök.

Legg igjen et svar,,en,Avbryt svar,,en,Din e-postadresse vil ikke bli publisert,,en,Obligatoriske felt er merket,,en,Navn,,en,e-post,,en,nettsted,,en,post Kommentar,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *