Lemon&lakritsglass

Ingredients

2.5 cup heavy cream
200 ml burk kondenserad mjölk (400ml)
fröna från en halv vaniljstång
1 st finrivet skal av en ekologisk citron
3 st käck
1.5 tbsp water
1 nypa flingsalt

Cooking
Vispa 2,5dl grädde blandat med 1/2brk kondenserad mjölk samt frön från en halv vaniljstång ”fluffigt”. Smeten ska inte bli för hårt vispad.
Under tiden smält på medelvärme 3st käck som du bryter i bitar tillsammans med 1,5msk vatten och en nypa flingsalt.
Låt den lakritssirapen svalna något.
Smaksätt sedan grädden med citronzest från 1st ekologisk citron.
Häll smeten i en form och ringla i lakritssirapen och dra en gaffel omkring i smeten så att lakritsen får en ”ripplad” effekt.
Sätt lock eller plastfolie på formen och frys blandningen i 3-4 hours.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *