Entrecote Grillspett A La Morberg

Ingredienser
entrecote, ca (4 skivor à 150-200g)) 800 g
8-12 grillspett
salt og peber

Marinad
hvidløgsfed 2 St.
schalottenlökar 2 St.
färsk ananas 0.25 St.
timjan i kruka 0.25
gräslök 1 knippe
bladpersilja 1 knippe
habanero (chilifrukt) 0.25 St.
olivolja 1.5 dl

Jamaica BBQ-sås
färsk ananas 0.5 St.
papaya 0.5 St.
jordnötter 1 dl
peppar 2 msk
citron, saften av 0.5 St.
habanero 0,5 St. (eller ¼ om du inte vill ha så stark sås)
myntablad 6 St.
olivolja 4 msk

Gør dette:
1 Lägg spett av trä i blöt 1–2 timmar innan du börjar grilla.
2 Marinad: Skala vitlöksklyftorna och schalottenlöken.
Skär bort skalet på 1/4 dels bit av ananasen.
Skär alltsammans i mindre bitar och mixa till en slät sås med resten av ingredienserna.
3 Entrecôte: Skär bort senor från köttet. Strimla det sedan i ”fingerstora” bitar och trä upp det på spetten.
Lägg spetten på ett fat, häll på marinaden och se till att den täcker köttet runt om.
Låt marinera i 1–2 timmar.
4 Salta och peppra på köttet och grilla sedan spetten runt om i 2–3 minuter.
5 Jamaican BBQ-sås: Skär bort skalet på en halv ananas och en halv papaya.
Skär frukten i mindre bitar och lägg den i en mixer.
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät sås.

Efterlad et Svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort,,en,Krævede felter er markeret,,en,Navn,,en,E-mail,,en,Internet side,,en,Skriv kommentar,,en. Required fields are marked *