Entrecote Grillspett A La Morberg

Ingredientes
entrecot, como (4 skivor à 150-200g)) 800 g
8-12 grillspett
sal y pimienta

Marinad
dientes de ajo 2 st
schalottenlökar 2 st
färsk ananas 0.25 st
timjan i kruka 0.25
cebollín 1 knippe
bladpersilja 1 knippe
habanero (chilifrukt) 0.25 st
aceite de oliva 1.5 dl

Jamaica BBQ-sås
färsk ananas 0.5 st
papaya 0.5 st
jordnötter 1 dl
pimienta 2 MSK
citron, saften av 0.5 st
habanero 0,5 st (eller ¼ om du inte vill ha så stark sås)
myntablad 6 st
aceite de oliva 4 MSK

Haga esto:
1 Lägg spett av trä i blöt 1–2 timmar innan du börjar grilla.
2 Marinad: Skala vitlöksklyftorna och schalottenlöken.
Skär bort skalet på 1/4 dels bit av ananasen.
Skär alltsammans i mindre bitar och mixa till en slät sås med resten av ingredienserna.
3 Entrecôte: Skär bort senor från köttet. Strimla det sedan i ”fingerstora” bitar och trä upp det på spetten.
Lägg spetten på ett fat, häll på marinaden och se till att den täcker köttet runt om.
Låt marinera i 1–2 timmar.
4 Salta och peppra på köttet och grilla sedan spetten runt om i 2–3 minuter.
5 Jamaican BBQ-sås: Skär bort skalet på en halv ananas och en halv papaya.
Skär frukten i mindre bitar och lägg den i en mixer.
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät sås.

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada,,en,Los campos necesarios están marcados,,en,Nombre,,en,Sitio web,,en,publicar comentario,,en. Required fields are marked *