Grymma pommes frites

4 portioner
4 bakpotatisar (ca 1,5 kg)
2 liter vatten
2 msk vitvinsvinäger
Jordnötsolja till fritering
Flingsalt

1. Skiva potatis i ½ till 1 cm tjocka skivor och skär sedan potatisen till ½ till 1 cm tjocka stavar.
2. Blötlägg minst 1 timme.
3. Lägg potatis i en kastrull med 2 liter vatten och 2 msk vinäger.
4. Koka 5-10 min tills potatisen mjuknar, häll av vattnet och torka potatisen några min på en kökshandduk.
5. Fyll en kastrull med jordnötsolja och värm upp till 135 gr.
6. Fritera 6-7 min utan att potatis får färg.
7. Fritera i mindre omgångar.
8. Torka pommes på hushållspapper minst 30 min.
9. Fritera 3 min på 180 gr tills potatis är gyllenbrun.
10. Servera omedelbart med lite flingsalt.

lascia un commento

L'indirizzo email non verrà pubblicato,,en,i campi richiesti sono contrassegnati,,en,Nome,,en,Sito web,,en,Posta un commento,,en. Required fields are marked *