Ingrediencer:
- Chilifrukter,10-12 st (typ spansk peppar), kärna ur om du vill.
 - Gul lök, 2 st medelstora
 - Vitlöksklyftor, 2 st
 - Sól, 2 msk
 - Olivolja, 2 msk , att fräsa i
 - Chilipulver, 2 tsk
 - Socker, 2 msk
 - Plommontomater, 6-8 st
 - Äppelcidervinäger, 150 ml
 - Färsk äppeljuice, 250 ml
 
Gör så här:
- Lägg chili, lök, vitlök i en matberedare och en generös nypa av salt och kör ngn minut i mixern tills allt är upphackat/finfördelat.
 - Lägg allt i en varm (medelvärme) “hög” stekpanna som du har lite olivolja i först (jak na przykład 2 msk) innan du lägger ner allting i pannan.
 - När det börjat fräsa tillsätter du 2 msk chilipulver.
 - Efter ngn minut tillsätter du 2 msk strösocker
 - Låt småkoka i ca 10 protokół
 - Kör tomaterna i matberedaren tills finfördelade och tillsätt tomaterna i stekpannan
 - Tillsätt 150ml äppelcidervinäger i stekpannan
 - Tillsätt äppeljuicen
 - Låt småputtra i ca 20 protokół
 - Smaksätt ev med lite salt/peppar om du vill
 - Kör allt i en mixer tills massan blir “vätska/sås”
 - Vill man ha den len så kör allt genom en fin sil
 - Häll upp på flaskor som du givetvis kört i ugnen på minst 100 grader i 10 min alt i kokande vattenbad för att få bort alla bakterier
 
Cieszyć się !