granila de maní mantequilla

Recept från boken Världens enklaste vegomat, Sofia von Porat, Tukan förlag.
1 portion i receptet blir cirka 1,5 liter färdig granola.

Ingredientes
9 dl havregryn
2 tsk kanel
2 dl jordnötssmör, krämig
1.5 dl agavesirap
1 tsk vaniljextrakt
1 dl russin
2 dl tranbär

Haga esto
Precaliente el horno a 160 calificador.

Blanda havregryn och kanel i en skål.

Värm jordnötssmör och agavesirap i en kastrull och rör tills de smält samman, tillsätt vaniljextrakt och rör om.

Häll ner blandningen i havregrynen, tillsätt russin och tranbär och blanda runt tills havregrynen är täckta.

Arbeta med händerna så att blandningen klumpar ihop sig.

Sprid ut granolan på en bakpappersklädd plåt i klumpar av valfri storlek och grädda i ugnen i 10 acta.

Ta ut plåten, vänd på granolan med en stekspade och sätt tillbaka in i ugnen i ytterligare 10–15 minuter tills all granola har fått färg.

Låt svalna (och stelna) helt på plåten.

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada,,en,Los campos necesarios están marcados,,en,Nombre,,en,Sitio web,,en,publicar comentario,,en. Required fields are marked *