Long boiled chili on chuck steak with dark chocolate.

6 people
Time: 3 timmar och 45 minutes

You do:
1 kg tärnad högrev
1 yellow triple (finely chopped)
1 tablespoons butter
1 msk oil
1 röd chilifrukt (finely chopped)
2 cans crushed tomatoes
3 msk kalvfond
3 flaskor öl
2 chipotle chilli, stött i mortel
1 tsk anchochili
2 laurel
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 lime, skal och saft
salt and pepper

Till serving:
2 dl fresh cream

Do this:
Putsa köttet och tärna det i bitar.
Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta.
Finhacka den färska chilin.
Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 hours.
Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering).
Smaka av grytan med limesaft, salt and pepper.
Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *