Oxfilé Überraschung

Du behöver:

  • Oxfilé, als 250 gr per person
  • Olivolja och smör till stekning
  • En vitlöksklyfta
  • En knippe timjan
  • Salz und Pfeffer
  • Oströra:
    • 3 dl prästost eller västerbottenost, 1 dl Walnüsse, 1 dl créme fraiche

Tun Sie dies:

  • Salta och peppra köttet och bryn det i en het panna i olivolja, sen i med smör, vitlöksklyfta och timjan
  • Ös köttet medans det steker, se till att du får en grymt stekyta
  • Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, och baka i ugnen på låg temperatur i ca 100 gr tills köttet uppnår 50 Straßenhobel, ta ur köttet ur ugnen. Öka temp i ugnen till 225 gr.
  • Rör ihop ost, nötter och crème fraiche till oströran.
  • Lägg oströran på köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°-60 gr, om köttet önskas rosa.
  • Önskas rödvinssås, se recept rödvinssås

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht,en. Required fields are marked *