Semlor a la Fares

Ingredients:

Fördeg
milk 2 dl
jäst 25 g
flour 4 dl

Vetedeg
flour 3 dl
eggs 1 st
salt 0,5 tsk
malen kardemumma 1 tbsp
butter (room temperature) 100 g
granulated sugar 1 dl

Mandelfyllning:
mandelmassa 500 g
kardemumma 1 tbsp
vaniljsocker 2,5 tbsp
hackad mandel 0,5 dl
mald mandel eller mandelmjöl 1 dl
icing sugar 1,5 dl
milk 1,5 dl

Topping:
cream 10 dl
icing sugar

Tar ca 3 hours, 14 port.

Do this:

1 Fördeg:
Smula jästen i en bunke och häll över fingervarm mjölk. Blanda sedan i vetemjöl och kör i en matberedare på medelhastighet tills den har gått ihop till en deg. Låt vila i ca 15 mine.

2 Vetedeg:
Blanda i resterande ingredienser i fördegen och kör på medelhastighet i en matbeterade i 5-7 minuter tills degen blivit glansig och känns elastisk.

3 Divide the dough into 14 lika stora bitar (60g/st). Rulla till runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 1,5-2 hours.

4 Sätt ugnen på 210°C. Grädda vetebullarna mitt i ugnen i ca 8-10 mine, tills de fått en fin gyllenbrun färg.

5 Mandelfyllning: Blanda samman alla ingredienser förutom mjölken till en massa i en matberedare eller för hand. Häll i mjölöken lite i taget och blanda väl tills du har en fin, slät fyllning. Fill a liquor bag.

6 När bullarna svalat, klipp en triangel och lyft bort locket. Fyll sedan med mandelmassa.

7 Vispa grädden till önskad konsistens och fyll en spritspåse med stjärntyll. Spritsa ovanpå mandelmassan, runt om och tryck på locket så det får ordentligt med grädde underifrån.

Garnera med florsocker och servera!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *