Kardemom Appels met amandel crème

Aantal porties: 4
Voltooid op: 20 mijn
Ingrediënten

2 dl strösocker
2 msk smör
6 st äpplen av fast och syrlig sort, klyftade och skivade
1 tsk kardemumma, stött
4 st mandelspån
3 dl vispgrädde
1 dl riven mandelmassa
2 msk mandelskorpor, krossade

Doe dit

  1. Börja med att smälta socker i en stekpanna, tillsätt sedan smöret och stek äpplena i detta.
  2. Rör om försiktigt då och då.
  3. När äpplena fått en fin stekyta tillsätt då den stötta kardemumman och mandelspånen och rör runt.
  4. Ta sedan av äpplena från spisen.
  5. Vispa grädden ganska löst och vänd ner riven mandelmassa i grädden.
  6. Lägg upp de två rörorna i skålar och toppa med krossade mandelskorpor.

Genieten

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd,,en,Verplichte velden zijn gemarkeerd,,en,Naam,,en,Website,,en,Plaats een reactie,,en. Required fields are marked *