Rabarberpaj

Ingrediënten:
Rabarber:
Ett ca 2 cm tjockt lager hackad rabarber i botten på pajformen
1 kopje suiker
ev. 1 theelepel vanille

SMULDEG:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl eller havregryn
4 tsk socker
150 g smör eller margarin

Tillagning:
Verwarm de oven voor op 200 grader.
Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin.
Lägg rabarberbitarna i formen.
Strö över socker och lite vaniljsocker.

Gör smuldegen till rabarberpajen:
Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål.
Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
Täck rabarbern med smuldeg.
Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, zoals 20-30 notulen.
Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.

Enjpoy

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd,,en,Verplichte velden zijn gemarkeerd,,en,Naam,,en,Website,,en,Plaats een reactie,,en. Required fields are marked *