Rabarberpaj

ingredientes:
Rabarber:
Ett ca 2 cm tjockt lager hackad rabarber i botten på pajformen
1 dl socker
ev. 1 tsk vaniljsocker

SMULDEG:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl eller havregryn
4 tsk socker
150 g smör eller margarin

Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin.
Lägg rabarberbitarna i formen.
Strö över socker och lite vaniljsocker.

Gör smuldegen till rabarberpajen:
Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål.
Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
Täck rabarbern med smuldeg.
Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minutos.
Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.

Enjpoy

Deixe uma resposta,,en,Seu endereço de email não será publicado,,en,Campos obrigatórios são marcados,,en,Nome,,en,Local na rede Internet,,en,Post Comment,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *