INGREDIENSER
- 1 KG (URSALTADE) SILL FILÉER SOM MÅSTE LÄGGAS I LAG ÖVER NATTEN
 
LAG:
- 6 DL VATTEN, 1 DL 24% ÄTTIKA, 2 MSK VANLIGT SALT.
 
TILL INLÄGGNINGEN
- 5 DL SOCKER
 - 40 KROSSADE VITPEPPARKORN
 - 40 KROSSADE KRYDDPEPPARKORN
 - 2 ST STORA GULA LÖKAR
 - 2 ST STORA RÖDA LÖKAR
 - 1-.2 MSK CITRONPEPPAR
 - 2 SMULADE LAGERBLAD
 - 1 STOR KNIPPE DILL
 
Gör så här:
- LÅT SILLEN LIGGA I LAG FÖRSTA LAGEN ÖVER NATTEN PÅ SVAL PLATS.
 - DÄREFTER SKALL DEN RINNAS AV. DET SKALL HA BLIVIT LITE HÅRD I KONSISTENSEN OCH LITE VIT AV ÄTTIKAN.
 - BLANDA ALLA INGREDIENSER TILL SILLINLÄGGNINGEN OCH VARVA DÄREFTER SILLEN OCH INLÄGGNINGEN I EN HÖG GLASBURK.
 - LÅT STÅ ETT PAR DAGAR INNAN DU ÄTER DEN.
 
OBS ! INGEN VÄTSKA SKALL LÄGGAS I….DET KOMMER AV ALLT SOCKER….
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ !