Aringa salata fritta con salsa di cipolle

4 portioner

4 stora eller 8 små urvattnade filéer
1/2 dl vetemjöl
1 ekologiskt ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 knippe gräslök (garnering)

Salsa di cipolla:
4 gula lökar
2 msk smör
2 cucchiaio di farina di frumento
3 dl mjölk (röd)
1 dl vispgrädde
Muskotnöt
Salt och vitpeppar

Gör så här:
Vänd avrunna filéer i mjöl, uppvispat ägg och sist ströbröd
Stek gyllenbruna på svag värme
Servera med löksås och kokt potatis

Salsa di cipolla:
Skala och skiva löken och svetta den i stekpannan, mjuk och glansig
Smält smör i kastrull och pudra över mjölet
Vispa tills mjölet har löst sig
Tillsätt mjölk och grädde och vispa därefter
Sjud på svag värme i 10 min
Se till att det inte bränner fast i botten
Blanda ner lök och smaka av med muskotnöt och S&P

lascia un commento

L'indirizzo email non verrà pubblicato,,en,i campi richiesti sono contrassegnati,,en,Nome,,en,Sito web,,en,Posta un commento,,en. Required fields are marked *