Fläskpannkaka Old School

Fläskpannkaka
För ca 4-6 portioner
Tillagningstid: ca 60 meu.
ingredientes
400–500 g rimmat stekfläsk
6 dl vetemjöl
1 sal colher de chá
2 msk strösocker
1 colher de chá de fermento
1 liter mjölk
6 ovos
50 g smör, smält
Gör så här
Lägg bakplåtspapper i en långpanna cirka 35 x 25 centimeter.
Skär svålen av stekfläsket, dela det i tärningar.
Stek i stekpanna, ta upp och låt rinna av, lägg i långpannan.
Vispa samman mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en slät smet.
Låt gärna svälla en timme.
Vispa samman äggen och vispa ner mjölsmeten i äggen och det smälta smöret.
Häll smeten över fläsktärningarna i långpannan.
Sätt in långpannan mitt i ugnen i 175 grader och grädda cirka 40 minuter tills pannkakan blåst upp sig något och fått gyllene färg på ytan.
Servera fläskpannkakan nygräddad med lingonsylt eller rårörda lingon, eller som jag tycker är godast…hallonsylt.
Iskall mjölk till detta är ju givet.

Deixe uma resposta,,en,Seu endereço de email não será publicado,,en,Campos obrigatórios são marcados,,en,Nome,,en,Local na rede Internet,,en,Post Comment,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *