Ingredienser:
- 300 gr nötfärs
- 300 gr blandfärs
- 2 medelstora gula lökar
- smör och olja till stekning
- 3 kokta potatisar
- 1 dl gräddmjölk (1/2 dl grädde + 1/2 dl vanligt mjölk)
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 1 msk konc. fondo vitello
- 1 msk Kikkoman soya
- salt + pepe
- 2 stora gula lökar
- smör till stekning
- en nypa socker
Gör så här:
Skala de båda lökarna. Riv en av dom och den andra hackar du fint och bryner i smör.
Mosa potatisarna med en gaffel.
Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och frästa löken, potatisen, skorpmjölet och vattnet i en bunke.
Ställ åt sidan och låt svälla en stund.
Blanda smeten med färsen, kalvfond och soya.
Salta och peppra och blanda noga till en jämn smet.
Smaka av och provstek en bit, ställ åt sidan sen.
Skala de stora lökarna och skär dom i tunna skivor. Stek dom gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
Forma fyra stora fina pannbiffar och stek dem sakta i smör och olja tills dom är knaprigt gyllenbruna, 4-5 på varje sida.
Fräs samtidigt löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdiga biffen. Servera med iskall bira, en stänkare Aalborgs Akvavit, inlagd gurka samt kokt potatis.
Enjoy !!
posso mettere più cipolla?
Se ti piacciono le cipolle, andare selvaggio, Non consiglierei più cipolla nell'incontro tritato però.
Se ti piacciono le cipolle, andare selvaggio, Non consiglierei più cipolla nell'incontro tritato però.
Buona ricetta!!
Speziato l'IOf la pastella anziché dopo nella miscela. Aggiunto anche il pepe delle spezie preferito. Salsa fatta di panna e arrosti, condito con cannella liiite. Cetriolo rapido e lingonberry crudo.
Così bene 🤠
Pensa che dovresti avere nelle acciughe nel montone per dargli un po 'di gusto, così come una senape francese TSP….
buone ricette.
Grazie