Burger de boeuf à l'oignon…Old School

Ingrédients:

  • 300 gr nötfärs
  • 300 gr blandfärs
  • 2 medelstora gula lökar
  • smör och olja till stekning
  • 3 kokta potatisar
  • 1 dl de crème de lait (1/2 dl crème + 1/2 dl vanligt mjölk)
  • 1 œufs
  • 1 chapelure dl
  • 1 tasses d'eau
  • 1 msc conc. fonds de veau
  • 1 msk Kikkoman soya
  • sel + peppar
  • 2 gros oignons jaunes
  • smör till stekning
  • en nypa socker

Pour ce faire,:

Skala de båda lökarna. Riv en av dom och den andra hackar du fint och bryner i smör.

Mosa potatisarna med en gaffel.

Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och frästa löken, potatisen, skorpmjölet och vattnet i en bunke.

Ställ åt sidan och låt svälla en stund.

Blanda smeten med färsen, kalvfond och soya.

Salta och peppra och blanda noga till en jämn smet.

Smaka av och provstek en bit, ställ åt sidan sen.

Skala de stora lökarna och skär dom i tunna skivor. Stek dom gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.

Forma fyra stora fina pannbiffar och stek dem sakta i smör och olja tills dom är knaprigt gyllenbruna, 4-5 på varje sida.

Fräs samtidigt löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdiga biffen. Servera med iskall bira, en stänkare Aalborgs Akvavit, inlagd gurka samt kokt potatis.

 

Jouir !!

6 thoughts on “Burger de boeuf à l'oignon…Old School

  1. Bonne recette!!
    Assaisonné avant la pâte au lieu d'après dans le mélange. Également ajouté le piment de la Jamaïque préféré. Sauce à base de crème et nuage de steak, garni d'un peu de cannelle. Concombre mariné et airelles rouges crues.

    Trop bon 🤠

  2. Je pense que vous devriez ajouter des anchois dans le hachis pour lui donner un peu de goût, et une cuillère à café de moutarde française….

Laisser un commentaire à meilleur campus Cancel reply

Votre adresse email ne sera pas publiée,,en,les champs requis sont indiqués,,en,prénom,,en,Site Internet,,en,Poster un commentaire,,en. Required fields are marked *