Färdigt på: 1 tim och 20 meu
ingredientes:
Pajdeg:
- 150 gr smör
 - 4 dl mjöl
 - 2msk kallt vatten
 - 0,5 sal colher de chá
 
Fyllning:
- 1 liter färska kantareller
 - 2 gula lökar
 - 4 ovos
 - 1,5 dl créme fraiche eller gräddfil
 - 1,5 dl västerbottenost, riven
 - 1 dl hackad gräslök
 - peppar
 
Gör så här
- Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
 - Forma den till en “klump” och ställ den svalt i 30-40 minutos.
 - Värm ugnen till 200 grader, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 minutos.
 - Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
 - Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt den stekta löken.
 - Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
 - Grädda i ugnen i 175 – 200 grader i 15 – 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
 - Låt den vila en stund före servering.
 - Garnera med nyhackad gräslök.
 
Aproveitar
			