Mina Grymma Ribs

6 PORTIONER

  • 5 kg revbensspjäll
  • 3 st gula lökar
  • 1/2 vitlök
  • 3 st Lagerblad
  • 1 morot i bitar
  • Kryddpeppar
  • Salt
  • Hela svartpepparkorn

Koka upp vatten och lägg i morot, löklyftorna, vitlöksklyftor, salt, svartpepparkorn och lagerblad

Dela ribsen så att de ryms i kastrullen och täcks av vattnet:

Sjud i 90 mim om tjock ribs och 45 min om baby back ribs.

Har du tid så låt ribsen ligga i buljongen i12 timmar.

Sätt på ugnen på 225 gr C – 250 gr C beroende på om du kör varmluftsugn eller ej.

Skär upp benen och torka köttet med hushållspapper och pensla på glazen.

Griljera i ca 15 minuter, glazea i två till tre omgångar.

Glaze:

  • 1 dl ljust muscvadosocker
  • 1 dl japansk soya
  • 1 dl flytande honung
  • 2 dl coca cola (vanlig, ej sockerfri)
  • En aning citronsaft
  • 1 dl chilisås
  • 2 st tumstora knölar av ingefära
  • 1/2 vitlök (Dvs en hel halv vitlök, inte 1/2 vitlöksklyfta)
  • 1-2 msk senapspulver
  • Oregano
  • Svartpeppar
  • Några stänk av Tabaso alt habanerosås, mängd enligt smak och tycke
  • 1 st charlottenlök

Gör så här:

  • Hacka löken och stek den mjuk i lite olja i en kastrull.
    Lägg i alla ingredienser (minus ingefära, vitlök, tabasco/habanero) i kastrullen och sjud i några minuter
    Skala och riv (fint) ingefära samt vitlök och blanda i glazen:
    Häll i lite tabasco/habanerosås i glazen. Smaka av och tillsätt det som ev saknas, tänk salt, syra, beskt och hetta…
    Låt sjuda i ca 10 minuter. Pensla ribsen och ställ in i ugnen på ett galler med ett bläck under (folieinklätt)
  • Ta ut ur ugnen och njut av dom godaste ribsen som finns!!
  • Kommentera gärna inlägget :-)