Mina Grymma Ribs

6 PORTIONER

  • 5 KG TUNNA REVBENSSPJÄLL
  • 3 ST GULA LÖKAR
  • 1/2 VITLÖK
  • SALT
  • HELA SVARTPEPPARKORN

;

KOKA UPP VATTEN, LÖKKLYFTORNA, HELA VITLÖKSKLYFTOR, SALT OCH SVARTPEPPARKORNEN.

DELA REVBENEN SÅ ATT DE RYMS I KASTRULLEN.

KOKA LÅÅÅÅÅNGSAAAMT I 90 MINUTER OM TJOCKA BEN, 45 MIN OM TUNNA BEN.

HAR DU TID SÅ LÅT BENEN LIGGA I SPAT 12 TIM.

SÄTT PÅ GRILLEN/UGNEN PÅ 225 GR C – 250 GR C ( BEROENDE PÅ OM VARMLUFT ELLER INTE).

SKÄR UPP ALLA BEN NU OCH TORKA KÖTTET MED HUSHÅLLSPAPPER OCH PENSLA PÅ BBQ-GLAZE.

GRILJERA I UGN I CA 25 MINUTER.

;

GLAZE:

  • 1 DL LJUST MUSCVADOSOCKER
  • 1 DL JAPANSK SOJA
  • 1 DL FLYTANDE HONUNG
  • 1 DL COCA COLA
  • EN ANING CITRONSAFT
  • 1 DL KETCHUP ALT CHILESÅS
  • 2 TUMSTORA KNÖLAR AV FÄRSK INGERFÄRA
  • 4 ST VITLÖKSKLYFTOR
  • SENAPSPULVER
  • OREGANO
  • SVARTPEPPAR
  • TABASCO
  • 1 CHARLOTTENLÖK
  • STEK HACKAD LÖK I OLJA I EN KASTRULL.
    BLANDA COLA, SOCKER, SOJA, HONUNG, OCH KETCHUP/CHILESÅS I KASTRULLEN.
    SKALA OCH RIV INGEFÄRA SAMT VITLÖK OCH BLANDA I GLAZEN.
    NÅGRA STÄNK AV TABASCO.
    LÅT KOKA I 10 MIN.

  • Kommentera gärna inlägget :-)

    Min barndoms beach, mina tankar, mina intryck, mina samlade recept, mitt liv…

    %d bloggare gillar detta: