Västerbotten

 

 

 

 

 

 

Färdigt på: 1 tim och 20 meu

ingredientes:

Pajdeg:

  • 150 gr smör
  • 4 dl mjöl
  • 2msk kallt vatten
  • 0,5 sal colher de chá

Fyllning:

  • 1 liter färska kantareller
  • 2 gula lökar
  • 4 ovos
  • 1,5 dl créme fraiche eller gräddfil
  • 1,5 dl västerbottenost, riven
  • 1 dl hackad gräslök
  • peppar

Gör så här

  1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
  2. Forma den till en “klump” och ställ den svalt i 30-40 minutos.
  3. Värm ugnen till 200 grader, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 minutos.
  4. Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
  5. Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt den stekta löken.
  6. Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
  7. Grädda i ugnen i 175 – 200 grader i 15 – 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
  8. Låt den vila en stund före servering.
  9. Garnera med nyhackad gräslök.

Aproveitar

Deixe uma resposta,,en,Seu endereço de email não será publicado,,en,Campos obrigatórios são marcados,,en,Nome,,en,Local na rede Internet,,en,Post Comment,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *