Nobissås, Voor zalm of gegrilde vlees

INGREDIËNTEN

  • 2 ÄGG
  • 5 DL MATOLJA
  • 2 MSK RÖDVINSVINÄGER
  • 3 ST PRESSADE VITLÖKSKLYFTOR
  • GRÄSLÖK

SMAKSÄTT MED:

  • 2 1/2 TSK DIJONSENAP
  • 1/2 TSK SVARTPEPPAR
  • 1 TSK SALT

KOKA UPP VATTEN I EN KASTRULL.

LÄGG I ÄGGEN I DET KOKANDE VATTNET. KOKA EXAKT 3 MINUTEN.

TA UR ÄGGEN OCH KÖR DOM LITE I MIXERN.

FYLL UPP MATOLJAN I EN TILLBRINGARE OCH 2 MSK VINÄGER I EN KOPP.

SILA OLJAN OCH VINÄGERN VÄXELVIS SAKTA I EN TUNN STRÅLE UNDER VISPNING (I MIXERN).

AVSLUTA MED ATT HACKA GRÄSLÖK OCH KÖR NED DET I MIXERN

TILLSÄTT SMAKSÄTTARNA I SÅSEN.

FÖRVARA I BURK MED TÄTSLUTANDE LOCK I KYLSKÅPET

SKALL ALLTSÅ ÄTAS KALL TILL LAX ELLER GRILLAT KÖTT.

GENIETEN VAN!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd,,en,Verplichte velden zijn gemarkeerd,,en,Naam,,en,Website,,en,Plaats een reactie,,en. Required fields are marked *