Morbergs Fisksoppa

Ingredients
cloves of garlic 3 st
torrt vitt vin 3 dl
färska champinjoner 7 st
fiskbuljong 5 dl
cream 3 dl
bläckfisk 100 g
salt 0.5 tsk
saffron 1 pkt
potatisar 6 st
Carrot 1 st
torskrygg 100 g
hälleflundra 100 g
finmalen svartpeppar 0.5 tsk
marulk 100 g
tigerräkor eller vanliga räkor 100 g
leeks 0.5 st
yellow onions 2 st
blåmusslor 100 g
olive oil 0.5 dl

Detta är en fantastiskt god och rustik soppa som har smaker från hela havet.

Do this

1. Börja med att tvätta och skära alla grönsaker i 0.5 cm tjocka bitar, lägg sedan alla grönsaker förutom purjolöken i en kastrull med olivolja och fräs runt en stund.

2. Häll nu på fiskbuljongen och vinet i kastrullen och rensa och skär bläckfisken i bitar, lägg sedan bläckfiskbitarna i kastrullen och låt koka i 20-30 minutes.

3. Skär fisken i kuber à 3 cm och rensa blåmusslorna noga. Häll i vispgrädden i kastrullen och pudra över saffran, låt det koka upp och lägg sedan i resten av fisken samt musslorna.

4. Låt soppan sjuda tills fisken är klar, vilket tar cirka 4-5 minutes.

Smaka av med salt och peppar och servera varm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *