Tomtegröt

Συστατικά
rundkornigt ris 2 dl
vatten 4 dl
kanelstång 1
άλας 1 tsk
mjölk 7 dl
vispgrädde 3 dl
vaniljstång 0.5
βούτυρο 1 msk

εξαρτήματα
mjölk
malen kanel
strösocker

Gör så här

1. Mät upp riset i en tjockbottnad kastrull och slå på vattnet. Lägg ner kanelstången och saltet, koka upp och låt koka i 10 minuter tills vattnet har kokat in.

2. Blanda mjölken och grädden och häll ner i kastrullen. Tillsätt vaniljstången, delad på längden, och rör ner smöret. Låt sjuda på svag värme i 40–45 minuter. Rör om då och då.

3. Ta upp vaniljstången innan du serverar gröten med kall mjölk, kanel och socker.

Morbergs Hot Shots

Mina vänner låt migMorbergs Hot Shots

Συστατικά:

3 cl σκούρο ρούμι
3 cl του Starkvinsglögg
Grädde

Gör så här:
Χτυπάμε την κρέμα (αφήστε το να κτυπηθεί).
θερμότητας ζεστό.

Ρίχνουμε το ζεστό κρασί και ρούμι σε σφηνάκια, κορυφή με κρέμα γάλακτος.