Apelsinfloat,,sv,servings,,sv,dl champagne eller prosecco,,it,grams of sugar,,sv,Champagne eller prosecco,,fr,Pour a little,,sv,dl of orange juice and all sugar in a saucepan and heat on medium heat until all sugar has dissolved,,sv,Pour the liquid into a bowl and pour the remaining orange juice and,,sv,dl champagne/prosecco,,en,Leave it in the fridge until it has cooled down properly,,sv,Use a glass machine to freeze the consistency of the sorbet,,sv,Then put in the freezer and allow to stand,,sv,Then take a scoop of orange sorbet and pour it into a glass,,sv,Then fill up the glass with champagne or prosecco and serve immediately,,sv (summer drink)

4-6 serveringar

Ingredients:

6 dl apelsinjuice

1,25 dl champagne eller prosecco

150 gram socker

Champagne eller prosecco

Do this:

1. Häll drygt 1 dl av apelsinjuicen och allt socker i en kastrull och värm på medelhög värme tills allt socker har löst sig. Häll vätskan i en skål och häll i resterande apelsinjuice och 1,25 dl champagne/prosecco. Låt det stå i kylskåpet tills det har svalnat ordentligt

2. Använd en glassmaskin för att frysa konsistensen till sorbet. Ställ sedan in i frysen och låt stå i 4-5 hours.

3. Ta sedan en skopa apelsinsorbet och häll upp i ett glas. Fyll sedan upp glaset med champagne eller prosecco och servera genast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *