Chiligryta Myllymäki-style

Chili

800 gram prime rib, i tärningar

salt

3 dl Water

3 tbsp veal stock

2 tbsp tomatpuré

1 st laurel

1 tsk fänkålsfrö

1 tsk torkad oregano

1 tsk rökt paprikapulver

2 tsk mald koriander

2 tsk cumin, paint

1 st röd chilipeppar, skivad med kärnor

4 klyfta(or) garlic, sliced

2 st yellow triple(With), grovt hackade

olive oil

0,5 kruka(or) parsley

Accessories

0,5 st cucumber, i stavar

butter

0,5 paket bread, mjukt

3 dl gräddfil

Cooking

Chili:

1. Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar.

2. Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och skiva chilipepparn.

3. Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond.

4. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det kokat sönder helt. Smaka av med lite salt.

Accessories:

1. Skär bort kanterna på brödet och skär dem sedan i trekanter.

2. Stek brödskivorna på båda sidor i lite smör i en varm stekpanna.

3. Strö sköljd och grovhackad persilja över chilin och servera med gräddfil, gurkstavar och smörstekt bröd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *