Scones

Ingredients

8 Buns

4 cups flour

2 teaspoon baking powder

2 krm salt

50 g butter or margarine

2 cups milk

Smaksättningar – för variation

1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär

1 dl nötter eller mandel

1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsp sugar

How to use

15 minutes

Sätt ugnen på 250°C

Mix flour, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minutes.

Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, butter, marmelad och vispad grädde.

Njut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *