Chiligryta Myllymäki-style

Czerwony pieprz

800 gram żeberka, i tärningar

sól

3 dl vatten

3 msk fundusz cielęcy

2 msk tomatpuré

1 st lagerblad

1 tsk fänkålsfrö

1 tsk torkad oregano

1 tsk rökt paprikapulver

2 tsk mald koriander

2 tsk spiskummin, malen

1 st röd chilipeppar, skivad med kärnor

4 klyfta(Lub) vitlök, skivade

2 st gul lök(ar), grovt hackade

olivolja

0,5 garnek(Lub) persilja

Akcesoria

0,5 st gurka, i stavar

masło

0,5 paket bröd, mjukt

3 dl gräddfil

Tillagning

Czerwony pieprz:

1. Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar.

2. Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och skiva chilipepparn.

3. Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond.

4. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det kokat sönder helt. Smaka av med lite salt.

Akcesoria:

1. Skär bort kanterna på brödet och skär dem sedan i trekanter.

2. Stek brödskivorna på båda sidor i lite smör i en varm stekpanna.

3. Strö sköljd och grovhackad persilja över chilin och servera med gräddfil, gurkstavar och smörstekt bröd.

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany,,en,wymagane pola są zaznaczone,,en,Nazwa,,en,Stronie internetowej,,en,Wyślij komentarz,,en. Required fields are marked *