Pasta Ragu

500 g Färsk tagliatelle

60 g Riven parmegiano reggiano

Ragu:

60 g masła

60 g Strimlad pancetta

1 st Stor morot (finhackad)

1 st Selleristjälk (finhackad)

1 Szt cebula żółta (finhackad)

100 g cielęca (kan bytas ut mot nöt)

100 g Fläskfärs

1 dl Rött vin (torrt)

0.5-2 dl Kycklingbuljong

0.5 pasta pomidorowa dl

Sól & pieprz

Hetta upp smöret i en stor stekpannaeller gjutjärnsgryta, fräs försiktigt pancettan, löken, moroten och sellerin i ca 10 min.

Addera färsen och bryn i 15 min tills färsen fått en fin färg, använd träsked för att bryta ner i bitar.

Addera vinet och lått bubbla några minuter.

Zamieszać 0.5 dl av buljongen, addera sedan tomatpurén och rör tills den upplösts helt.

Sjud såsen i 1 & 1/2 timme utan lock. Späd med kycklingbuljong om det blir för torrt.

Addera någon msk buljong vid slutet så att såsen blir slät och härlig, dodać sól i pieprz.

Koka pastan al dente enlig anvisningar.

Häll av och blanda med såsen. Servera på tallrikar med färskriven parmesan.

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany,,en,wymagane pola są zaznaczone,,en,Nazwa,,en,Stronie internetowej,,en,Wyślij komentarz,,en. Required fields are marked *