Grym pommes frittes

Du behöver

2 l vatten
1 msk ättika, 12 %
1-2 kg mjölig potatis, ex Kung Edward
1 msk salt
frityrolja

Gör så här

Koka upp vattnet med ättikan och saltet. Skär potatisen i stavar.

Steg 1
Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 protokół. Potatisen ska inte spricka.

Ta upp och låt torka på hushållspapper ca 20 protokół.

Steg 2
Värm frityroljan till 180 grader. Fritera potatisarna ca 1-2 protokół. Ta upp låt torka på hushållspapper ca 20 protokół.

Steg 3
Värm oljan till 180 grader. Fritera potatisarna slutligen ca 3 protokół. Låt torka på papper och salta före servering. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt ste

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany,,en,wymagane pola są zaznaczone,,en,Nazwa,,en,Stronie internetowej,,en,Wyślij komentarz,,en. Required fields are marked *