Grym pommes frittes

Du behöver

2 l de água
1 msk ättika, 12 %
1-2 kg mjölig potatis, ex Kung Edward
1 msk salt
frityrolja

Gör så här

Koka upp vattnet med ättikan och saltet. Skär potatisen i stavar.

Steg 1
Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 minutos. Potatisen ska inte spricka.

Ta upp och låt torka på hushållspapper ca 20 minutos.

Steg 2
Värm frityroljan till 180 grader. Fritera potatisarna ca 1-2 minutos. Ta upp låt torka på hushållspapper ca 20 minutos.

Steg 3
Värm oljan till 180 grader. Fritera potatisarna slutligen ca 3 minutos. Låt torka på papper och salta före servering. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt ste

Deixe uma resposta,,en,Seu endereço de email não será publicado,,en,Campos obrigatórios são marcados,,en,Nome,,en,Local na rede Internet,,en,Post Comment,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *