Grymma pommes frites

4 portioner
4 bakpotatisar (ca 1,5 kg)
2 liter vatten
2 msk vitvinsvinäger
Jordnötsolja till fritering
Flingsalt

1. Skiva potatis i ½ till 1 cm tjocka skivor och skär sedan potatisen till ½ till 1 cm tjocka stavar.
2. Blötlägg minst 1 timme.
3. Lägg potatis i en kastrull med 2 liter vatten och 2 msk vinäger.
4. Koka 5-10 min tills potatisen mjuknar, häll av vattnet och torka potatisen några min på en kökshandduk.
5. Fyll en kastrull med jordnötsolja och värm upp till 135 gr.
6. Fritera 6-7 min utan att potatis får färg.
7. Fritera i mindre omgångar.
8. Torka pommes på hushållspapper minst 30 meu.
9. Fritera 3 min på 180 gr tills potatis är gyllenbrun.
10. Servera omedelbart med lite flingsalt.

Deixe uma resposta,,en,Seu endereço de email não será publicado,,en,Campos obrigatórios são marcados,,en,Nome,,en,Local na rede Internet,,en,Post Comment,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *