Hembakat Hamburgerbröd

Pão de hambúrguer
ger ca 10 bröd

2,5 dl vatten
0,5 dl mjölk
1/4 pkt jäst
2 msk strösocker
2 sal colher de chá
1 medelstort ägg
40 g smör (ca 2 msk)
525 g vetemjöl special eller manitobamjöl (ca 8,5 dl)

Gör så här:
1) Smält smöret, vänd ner vatten, mjölk och värm till 37 grader.
2) Smula ner jästen i vätskan och rör tills den löst sig.
3) Vispa ägget.
4) Ta fram hushållsassistenten och blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt jästvätskan och det vispade ägget.
5) Låt knåda i cirka 10 minuter med degblandare. Dubbla tiden om du kör för hand.
6) Täck bunken med plastfolie och jäs till dubbel storlek (ca 1-2 t)
7) Ta ut degen och dela i 10 bitar. Forma till bullar, lägg på en plåt och platta till lätt med handen.
8) Täck med en kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek (ca 1-2 t)
9) Pensla med en äggula
10) Grädda på 200 grader i cirka 13-15 min eller tills de är gyllenbruna.
11) Låt bröden svalna något och lägg sedan hamburgerbröden i en plastpåse så blir de riktigt mjuka.

Bröden går bra att frysa.

Deixe uma resposta,,en,Seu endereço de email não será publicado,,en,Campos obrigatórios são marcados,,en,Nome,,en,Local na rede Internet,,en,Post Comment,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *