Ingredienser för 4 personer
- 1,2 kg tjocka revbensspjäll
 - 1 liten bit färsk ingefära
 - 10 st hel kryddpeppar 1 st stjärnanis 10 st hel kryddnejlika 1 tsk gula senapsfrön
 - 1 msk brun farin strö
 - 2 msk japansk soja
 - 2 msk flytande honung
 - salt och svartpeppar
 
Gör så här:
- Mortla kryddorna
 - Salta spjällen på båda sidor och lite svartoppeppar efter smak
 - Riv färsk ingefära över spjällen (finriven)
 - Strö på alla kryddor över spällen
 - Tillsätt 1 msk farinsocker över allting
 - Ringa honung över spjällen
 - Till slut ringlas över japansk soya (2-3 msk)
 - Gnid in allting i spjällen
 - Lägg allting i dubbla ark aluminiumfolie, gör allt som en tät gryta, den ska vara helt tätt, som ett tajt paket
 - Lägg i en form i ungen 150 gr C i ca två timmer
 - Höj upp ugnen till 250 gr C och glasera spjällen med såsen från foliepaketet