Julspjäll enligt Aujalay

Ingredienser för 4 personer 

  • 1,2 kg tjocka revbensspjäll 
  • 1 liten bit färsk ingefära
  • 10 st hel kryddpeppar 1 st stjärnanis 10 st hel kryddnejlika 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 msk brun farin strö
  • 2 msk japansk soja 
  • 2 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Mortla kryddorna
  2. Salta spjällen på båda sidor och lite svartoppeppar efter smak
  3. Riv färsk ingefära över spjällen (finriven)
  4. Strö på alla kryddor över spällen
  5. Tillsätt 1 msk farinsocker över allting
  6. Ringa honung över spjällen
  7. Till slut ringlas över japansk soya (2-3 msk)
  8. Gnid in allting i spjällen
  9. Lägg allting i dubbla ark aluminiumfolie, gör allt som en tät gryta, den ska vara helt tätt, som ett tajt paket
  10. Lägg i en form i ungen 150 gr C i ca två timmer
  11. Höj upp ugnen till 250 gr C och glasera spjällen med såsen från foliepaketet

Kommentera gärna inlägget :-)